Menighetstur til Lindisfarne

lindisfarne1200x400

En vandring og en historisk reise
Bli med på pilgrimsvandring til Lindisfarne ! 5 dager med vandring i nydelig landskap gjennom Skottland og England. Turens mål er Holy Island, Lindisfarne der vi skal bo på Open Gate i 4 dager.
En mulighet til å komme tett på og bli kjent med hverandre på en annen måte.

En vandring
Turen egner seg veldig godt for den som er glad i fottur. Dagsetappene er på 20 – 30 km gjennom vakker og lett natur. Her kreves ikke god «kondis», men det er lange etapper så god fysisk form er en forutsetning. Under den flotte vandringa fra Melrose i Skottland til Lindisfarne ute ved kysten øst i England åpnes sansene på en ny måte til å kjenne Guds nærvær og det nydelige skaperverket. Dagsetappene avsluttes på vertshus i små idylliske landsbyer der vi får servert deilig 2 – 3 retters middag.

En historisk reise
Turen til Holy Island, Lindisfarne er ikke bare en fin vandring, det er også en historisk reise. Her ute ved østkysten av England, og til denne øya kom vikingene i land på slutten av 700 – tallet. De plyndret og tok med seg munker som slaver tilbake til Norge. Dette var opptakten til at Norge ble kristnet. Mye av vår åndelige arv og vårt kristne særpreg vil vi kjenne igjen i den spiritualiteten som det keltiske representerer. En jordnær og himmelvendt kristendom.
I løpet av turen og oppholdet vil vi få med oss glimt fra viktige historiske kristne ledere og hendelser i den keltiske tradisjonen. Turen starter i byen Melrose der Cuthberth bodde og fikk kallet fra Gud til å reise til Lindisfarne for å lede klosteret som hadde mistet sin abbed og biskop St Aidan. Vi går i hans fotspor; «St Cuthberth´s way.»

Retreat på Holy Island
Vi bor på Open Gate. Der vil bl a grunnlegger av Aidan Hilda Community, Ray Simpson møte oss. Det vil bli interessant undervisning under dagene vi er der. Vi kan få være med på en helt spesiell bønnevandring på øya. Og ellers få gå på egen hånd og se og oppdage både det som finnes i den lille landsbyen og rundt på øya. Det blir god tid til å slappe av, gå turer og lese, om du vil det.
Dagsrytmen er slik at vi følger tidebønnene på Open Gate, og for dem som vil kan de få med seg morgen og kveldsbønn i St Mary´s church. Der samles beboerne på øya hver dag til bønn og nattverd.

Program
Torsdag 1. august: Avreise Vigra via Oslo til – Edinburgh. Vi kjører til Melrose.
Fredag 2. august: Melrose – Jedburgh.
Lørdag 3..august: Jedburgh – Kirk Yetholm
Søndag 4. august: Kirk Yetholm – Wooler
Mandag 5. august: Wooler -Lindisfarne
Tirsdag 6. – fredag 9. august: Retreatopphold på Lindisfarne.
Fredag 9. august: Avreise til Edinburgh via St Abbs.

Priser:
Turen koster ca. 9000,- inkl avreise fra Vigra. (avhengig av valutakurs). Forbehold om endringer i pris.
Turen inkl transport fra og til Edinburgh flyplass, overnatting på Bed and Breakfast på dobbeltrom og alle middager. Lunsj kjøpes underveis på vandringa, og ute på Lindisfarne på kafé eller i butikk.
Koffertene blir fraktet til overnattingsstedet, alt du trenger er en liten dagstursekk til det nødvendige under vandringa.

Menighetstur til Lindisfarne
Opplysninger:
Jan Løkkeborg
Telefon: 47756343
mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.