Påsketips for familier med barn 3-5 år

Påsketips for familier med barn 3-5 år

22.03.2023

Påskeevangeliet er så stort!! Tenk at Jesus døde for min og din skyld!! For at vi skal få evig liv- det er jo HELT fantastiske nyheter!!!! Og husk at påska handler om så mye mer enn fortvilelse, sorg og korsfestelse. Den handler om oppstandelse, evig liv og nåde gitt til oss. Det setter gleden over oppstandelsen i et enda større lys!!!

Vi har samlet sammen noen forskjellige nettsteder der dere kan finne opplegg til å gjennomføre påskesamlinger sammen med barna deres. Husk på hvilken stor påvirkning dere har med tanke på å påvirke barna deres sin tro. Det at barna ser og opplever at påskebudskapet betyr mye for foreldrene, gjør det mer troverdig og ekte også for barna.

Formingsaktiviteter:
Det finnes mange gode formingsaktiviteter en kan gjøre sammen med barna. Et tips kan være å søke opp "easter craft for kids christian" på pinterest på. Jeg nevner kort noen forslag under her, gå gjerne inn på pinterest for å se fremgangsmåte eller finne andre tips.

  • Lage påskebingo med bilder/tegninger fra påsken
  • Tegne/male/lime kors
  • Lage en grav som kan åpne seg av papp-tallerken
  • Det finnes også masse tips til påskepynt en kan lage sammen.

Påskekalender for hele familien:
Awana har en kalender du kan bestille. En luke, i form av QR-kode, for hver dag fra palmesøndag til 1. påskedag Bak hver luke finnes en kort andakt, noe å snakke om og noe å be for. I tillegg finnes det en bonus-luke med forslag til hyggelige familieaktiviteter i påsken. Husk å bestille denne på forhånd av påsken!
Bestill den her

Opplegg for 3-5 åringene:

På youtube ligger det flere filmer av påskeevangeliet.

Jeg anbefaler denne filmen, Påskehistorien - Jarle Waldemar. Den forteller og viser bilder fra hele påskefortellingen på en enkel og konkret måte. Det fine med denne filmen er at mange av dere nok har denne barnebibelen hjemme. Da kan dere sammen med barna se på fortellingene og bildene i barnebibelen, og gjerne lese de sammen på de aktuelle dagene gjennom påsken. Barn i denne alderen elsker repetisjon, så fortell og les gjerne historiene flere ganger. Om dere ønsker kan dere også sette av litt tid til å prate sammen med barna om det dere leser.

Søndagsskolen Norge har flere påskeressurser som dere finner her. De har blant annet en påskekalender med en filmsnutt for hver av dagene i påsken.
Om dere vil kan dere lage klar en egen påskekalender med 6 egg på forhånd, så kan barna være med ¨knuse eggene» i deres kartong. Dere finner filmene, ressursark og forklaring her.

Et annet tips er å laste ned Youversion sin «Bibelappen for barn». Husk å sette språkinstillingene på norsk eller ønsket morsmål. Her kan dere høre påsketekstene og barna kan gjøre oppgaver til tekstene på appen, fargelegge/memo m.m. Denne er fin å bruke med barna gjennom hele året.

Tips til påskesanger 3-5 år (med bevegelser)

 Opp, opp, opp

På Golgata stod det et kors

Dine hender er fulle av blomster

Powered by Cornerstone