Påskeevangeliet for barna

Påskeevangeliet for barna

19.03.2024
Her får du tips og inspirasjon til hvordan vi kan dele tro med barna hjemme denne påsken. Kanskje finner du noe dere kan gjøre sammen som familie?

Vi er på veg inn i den høytiden som jeg blir mer og mer glad i. Selv om vi ikke kan møtes sammen på samme måte som vi er vant til, håper jeg dere vil dele evangeliet sammen med barna deres der dere er i påsken. For påskeevangeliet er så stort!! Tenk at Jesus døde for min og din skyld!! For at vi skal få evig liv- det er jo HELT fantastiske nyheter!!!! Og husk at påska handler om så mye mer enn fortvilelse, sorg og korsfestelse. Den handler om oppstandelse, evig liv og nåde gitt til oss. Det setter gleden over oppstandelsen i et enda større lys!!!

Vi har samlet sammen noen forskjellige nettsteder der dere kan finne opplegg til å gjennomføre påskesamlinger sammen med barna deres. Jeg vil gjerne benytte muligheten til å minne dere på hvilken stor påvirkning dere har med tanke på å påvirke barna deres sin tro. Det at barna ser og opplever at påskebudskapet betyr mye for foreldrene, gjør det mer troverdig og ekte også for barna. La oss som «storfamilie» få dele evangeliet med barna i hjemmene våres i påsken i år.

 

Formingsaktiviteter:

Det finnes mange gode formingsaktiviteter en kan gjøre sammen med barna. Et tips kan være å søke opp "easter craft for kids christian" på pinterest på. Jeg nevner kort noen forslag under her, gå gjerne inn på pinterest for å se fremgangsmåte eller finne andre tips.

  • Lage påskebingo med bilder/tegninger fra påsken
  • Tegne/male/lime kors
  • Lage en grav som kan åpne seg av papp-tallerken
  • Det finnes også masse tips til påskepynt en kan lage sammen.

 

Opplegg for 3-5 åringene:

På youtube ligger det flere filmer av påskeevangeliet.

Jeg anbefaler denne filmen, Påskehistorien - Jarle Waldemar. Den forteller og viser bilder fra hele påskefortellingen på en enkel og konkret måte. Det fine med denne filmen er at mange av dere nok har denne barnebibelen hjemme. Da kan dere sammen med barna se på fortellingene og bildene i barnebibelen, og gjerne lese de sammen på de aktuelle dagene gjennom påsken. Barn i denne alderen elsker repetisjon, så fortell og les gjerne historiene flere ganger. Om dere ønsker kan dere også sette av litt tid til å prate sammen med barna om det dere leser.

Palmesøndag: Jesus blir hyllet som en konge, det er feststemning! Hva tenker du på når vi snakker om feststemning? Tror du Jesus føler seg nesten som et bursdagsbarn den dagen?

Skjærtorsdag: Fortell barnet at nattverd deler vi den dag i dag i kirka, for å huske på Jesus og at han døde for vår synder, sånn at vi kan få bli tilgitt når vi sier unnskyld.

Langfredag: Den dagen Jesus døde og mange var triste. Jesus hadde det nok vondt. Men han og Gud  er så glad i deg og meg og alle mennesker, at han døde på korset for at vi skulle få leve et enklere og bedre liv.

Første påskedag: Jesus står opp fra Graven! Han er ikke lenger død- han lever!! 😊 Akkurat slik han hadde sagt at han skulle, og han lever den dag i dag!! Oppe i himmelen ved Guds trone!

Søndagsskolen Norge har flere påskeressurser som dere finner her. De har blant annet en påskekalender med en filmsnutt for hver av dagene i påsken. Om dere vil kan dere lage klar en egen påskekalender med 6 egg på forhånd, så kan barna være med ¨knuse eggene» i deres kartong. Dere finner filmene, ressursark og forklaring her.

Et annet tips er å laste ned Youversion sin «Bibelappen for barn». Husk å sette språkinstillingene på norsk eller ønsket morsmål. Her kan dere høre påsketekstene og barna kan gjøre oppgaver til tekstene på appen, fargelegge/memo m.m. Denne er fin å bruke med barna gjennom hele året.

 

Opplegg for 1-4 klasse:

Her kan også ressursene fra søndagsskolen Norge brukes.

Vi vil også tipse om Viggo Klausen sine samlinger som også passer for tweens. Du finner dem her:

Palmesøndag 

Skjærtorsdag 

Langfredag

1. påskedag 

 

Tweens:

Har du tweens i huset anbefaler vi Eric`s videoblogg. Her kommer det nye episoder skjærtorsdag, langfredag, påskeaften, 1. og 2. påskedag. 

 

Tips til påskesanger 3-5 år (med bevegelser)

 Opp, opp, opp

På Golgata stod det et kors

Dine hender er fulle av blomster

 

Tips til påskesanger for litt eldre barn:

Til alle tider - Bjørn Eidsvåg eller Maria Mena

Above All - Michael w. Smith

Kyrie - Bjørn Eidsvåg eller Gabrielle

Deg være ære - Impuls

Forever- Radio version/live av Kari Jobe

Å pris Hans navn – UsiØ Lovsang

Powered by Cornerstone