Vi ER kirke – la oss nå LEVE kirke!

13.03.2020

Sist oppdatert: Lørdag 25.04 kl. 09.30

Vi er inne i en svært spesiell tid som nasjon, men også som menighet. Det er en situasjon hvor vi prøver å isolere oss mest mulig for å begrense Koronasmitten å bre seg i landet vårt. 

Selv om vi i tiden fremover ikke går TIL kirke – så ER vi fortsatt kirke. Selv om vi ikke samles TIL gudstjeneste – skal vi tjene Gud og hverandre. I en tid hvor mange vil kjenne seg alene og isolert, trenger vi å erfare at vi er et fellesskap, at vi ER familie.  

I denne tiden får vi også erfare hvordan svært mange av våre trossøsken i forfulgte områder lever til vanlig – å ikke kunne møtes offentlig. Men Gud er likevel nær. Dette er en god anledning til å søke Ham, i bønn, tilbedelse og Bibel! Kanskje kan denne tida hvor mye av det faste settes på vent, og vi kjenner på egen sårbarhet overfor en truende sykdom, permitteringer og en usikker fremtid – være anledningen til å søke Gud og åpne seg opp for hans Ord og hans Ånd. Mitt liv er i dine hender, Gud! 

Som menighet vil vi i denne tiden prøve å legge til rette for at du og dere der hjemme kan ha Hjemme-kirke. Vi planlegger forkynnelse, bønn, lovsang, og samtaleopplegg – for å kunne leve ut tro i hjemmet. Dette er en god anledning til å være kirke sammen, som familie!  

Hjemmekirke i helga 

- Søndag kl 11 legger vi ut en Gudstjenestesamling  til bruk i Hjemmene på Facebook og vår Youtubekanal. Det er Arve Fiskerstrand som taler kommende søndag, som er en del av lederteamet i Ulsteinvik Frikyrkje. Så bli med oss og feire gudstjeneste hjemme i stua. Og invitèr gjerne noen flere, ved å dele linken.

- Vi gir halvparten av takkeofferet vårt til gode formål utenfor menigheten. Denne søndagen går halve takkeofferet til Godhet Sula. Til godhetsaksjonen og andre Godhetsprosjekt. Du kan gi før eller etter Gudstjenesten på VIPPS (#23927) 

- Vi legger også ut et søndagsskoleopplegg til bruk i familien. Du vil finne søndagsskoleopplegget på vår Youtubekanal og på Facebook, og det vil også legges link til det på våre nettsider. 

- Vi anbefaler alle familier å ha en egen økt med barna/ungdommene enten før eller etter gudstjenesten. FriBU har også laget et opplegg for tweens og ungdommer, som vi anbefaler å  bruke som hjemmekirke sammen med dem. Du finner disse HER

Lese Bibelen sammen! 

Når vi ikke lengre kan samles til huskirke/småfellesskap eller gudstjeneste er det viktig for oss som menighet å holde sammen - derfor har vi en felles Bibelleseplan. Og om du ikke har blitt mer før, kan du bare hive deg med i dag! Du kan du selv velge hvor mye du vil lese, og den er også lagt slik at en del av dagens tekst kan leses som familie eller være en leseplan for barna som er store nok til å lese Bibelen selv. Vi har også skissert en enkel måte å ha andaktsstund sammen i hverdagen på i planen. Last den ned HER 

Pastorene deler også jevnlig input i fra bibeltekstene, så følg med på den interne Facebookgruppa vår for å få med deg disse. Det er en ny hverdag for oss – og samtidig en god anledning til å etablere gode vaner for å være sammen med Gud i hans Ord. Fikk du ikke med deg talen om Bibellesing med ungdomspastor Eivind – da kan du høre den i helga enten som podcast, men også som video HER  

Småfellesskap - online

Fellesskap er viktig i denne tida med isolasjon. Vi kan jo ikke sette igang med Huskirkene slik vi hadde planlagt. Derfor starter vi små online grupper som møtes ukentlig eller annenhver uke, og som kommer til å gå fram til uke 25 (midten av juni). I online-gruppene vil vi dele fra Guds ord med hverandre, oppmuntre hverandre og be for hverandre og andre. Gruppene vil være på 4-6 personer og vare ca 1 time.

Godhet 

Samtidig som vil gjøre alt i vår makt for å hindre at vi sprer smitte, vil vi også som kristent fellesskap tenke på om det er noe vi kan gjøre for å hjelpe medmennesker i vår egen nærhet. Vi vil ta vare på hverandre. Bry oss om hverandre. Er det noen som er særlig sårbare i forhold til smitten, som vi kan handle for? Er det noen som er enslige eller alene som vi kan ringe til? Er det noen som er engstelige og redde? La oss stå sammen, løfte blikket og se hvem som trenger hjelp. Vi vil lede mennesker til Jesus og forandre Sula med Guds godhet. 

Sula hjelper Sula  

Godhet Sula har sammen med Sula Frivillighetssentral lansert tjenesten Sula hjelper Sula. Se facebook. Det er en en Facebook-sentral, hvor man kan tilby å hjelpe noen, eller be om hjelp. Dette er ei spesiell tid, noen er syke, mange er redde, mange er i karantene, og vi kan alle trenge hjelp til diverse. Vi vil være der for hverandre. Gå til skjema for å be om hjelp eller tilby hjelp. Du finner det HER

Ta gjerne kontakt! 

Som pastorer og eldsteråd vil vi gjerne være tilgjengelige for dere, så om noen trenger hjelp, så ikke vær redd for å ta kontakt på post@sulafrikirke.no, eller ring oss (kontaktinfo på nettsider her). Dette gjelder også om du bare har behov for noen å prate med! Dersom du ønsker at noen skal be for deg eller dine, kan du kontakte forbønnstjenesten på bonn@sulafrikirke.no 

Hilser dere med Filipperbrevet 4,6-7. La oss leve i disse versene: 
Vær ikke bekymret for noe! Men legg alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på ham med takk.   Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus. 

Guds fred, staben i Sula Frikirke 

Powered by Cornerstone